AKESSON'S - Madagascar 75% vadborsos
75% Trinitario & "Wild" Voatsiperifery pepper
A Sambirano völgyben Ambanja városhoz közel Madagascar észak-nyugati részén található Bertil Akesson mintegy 2000 hektáros birtoka, melyen több kisebb ültetvény található, többek között az Ambolikapiky.
Ezen a farmon 1920 óta termesztik a világhírű aromás kakaóbabot, melyet jónéhány mesterszakács és csokoládékészítő használ szerte a világon. Évente mintegy 300 tonna trinitario szüretelnek. Nagyon intenzív ízek jellemzik a babot, édes, savanykás, kellemes gyümölcsösséggel, citrusos és vörösáfonyás ízjegyekkel. Ezt kombinálták a világ legfinomabb vadborsával, melynek földes, fás, virágos ízjegyei remekül kiegészítik a bab adta gyümölcsösséget.
Díjai:
2015 Academy of Chocolate Best Flavoured Dark Chocolate Bar kategóriában - Arany
2014 Great Taste 2csillag
2014 International Chocolatate Award - Arany
2013 Academy of Chocolate - Arany
2012 International Chocolate Best Organic Bar - Arany
2012 Internation Chocolate Awards, Best flavored dark bar.
Kakaótartalom: |
75% |
Súly: |
60g |
Származási ország: |
Franciaország |
Termőterület: |
Madagaszkár |
Bio?: |
igen |
GMO free?: |
igen |
|
1.970 Ft
Jelenleg nincs készleten!
100% Criollo Ambolikapiky ültetvény - Madagascar
A Sambirano völgyben Ambanja városhoz közel Madagascar észak-nyugati részén található Bertil Akesson mintegy 2000 hektáros birtoka, melyen több kisebb ültetvény található, többek között az Ambolikapiky.
Ezen a farmon 1920 óta termesztik a világhírű aromás kakaóbabot, melyet jónéhány mesterszakács és csokoládékészítő használ szerte a világon. A mintegy 300 tonna trinitario bab mellett évente 2 tonna Criollo babot is szüretelnek. Nagyon intenzív ízek jellemzik a babot, édes, savanykás, kellemes gyümölcsösséggel, citrusos és vörösáfonyás ízjegyekkel.
Díja:
2015 Academy of Chocolate Best Dark Chocolate Bean to Bar over 80% kategóriában - Arany
2014 Great Taste Award - Arany
2014 Internationa Chocolate Awards, Best Bar over 85% - Arany
|
|
|
1.970 Ft
Raktáron
75% Criollo Ambolikapiky
A Sambirano völgyben Ambanja városhoz közel, Madagascar észak-nyugati részén található Bertil Akesson mintegy 2000 hektáros birtoka, melyen több kisebb ültetvény található, többek között az Ambolikapiky.
Ezen a farmon 1920 óta termesztik a világhírű aromás kakaóbabot, melyet jónéhány mesterszakács és csokoládékészítő használ szerte a világon. A mintegy 300 tonna trinitario bab mellett évente 2 tonna Criollo babot is szüretelnek. Nagyon intenzív ízek jellemzik a babot, édes, savanykás, kellemes gyümölcsösséggel, citrusos és vörösáfonyás ízjegyekkel.
Díjai:
2015 Academy of Chocolate Bean to Bar kategóriában - Arany
2014 Great Taste Awards - Arany
2013 Academy of Chocolate Best Dark Bar - Ezüst
2011 Academy of Chocolate Best Dark Barr - Ezüst
|
|
|
1.970 Ft
Jelenleg nincs készleten!
75% Forastero - Fazenda Sempre Firme - Brazil
2009 áprilisában, Bertil Akesson és brazil partnere, Dr. Angelo Calmon de Spa megvásárolták a Bahiaban lévő történelmi Fazenda Sempre Firme ültetvényt. Ez a 120 hektáros ültetvény a Mata Atlantica közepén található, amely a világ legnagyobb természetes növénytakarójával rendelkező erdősége. A Fazenda Sempre Firme ültetvény maga a Paradicsom, a Bahia térség glóriájaként emlegetik. A csokoládé pedig, amely ezekből a kakaóbabokból készül, gyengéden földes, fás ízeivel az őszre emlékeztet, némi dohányos ízzel és a helyi "Pitanga" gyümölcs ízével.
Díjai:
2014 Great Taste Award - Arany, 3csillag
2011 Academy of Chocolate, Best Dark Bar - Arany
|
|