A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Rendben

PRALUS

A francia csokoládé készítő mester, François Pralus (ejtsd: „Prálü”) műhelyéből kikerülő csokoládék a világ különböző kakaóbab termőterületeiről származó alapanyagokból készülnek. A csokoládék többnyire 75%-os kakaótartalommal készülnek és egy részük BIO minősítésű is. Figyelem, 100%-os csokoládét is készít a Pralus!

Érdekesség, hogy az adott csokoládéhoz felhasznált kakaóbab termőterülete van bejelölve az adott tábla csomagolásán szereplő világtérképen is. (Kivéve a Melissa, ami egy blended azaz válogatott kakaóbabok keveréke.) Így szinte virtuális utazásokra indulhatunk egy-egy tába csokoládét megkóstolva!

A csokoládék nincsenek külön ízesítve, mindegyik az adott kakaóbab és a termőterület ízjegyeit hordozza. Néhányat egymás után kóstolva érezhetünk rá igazán, mennyire eltérőek a más-más ültetvényről származó kakaóbabokból készült csokoládék!

Ez a csokoládénk is általában érmet szerez  az Academy of Chocolate szervezet megmérettetésén, az idén sem volt ez másként*: 
 

Aki komolyan érdeklődik a csokoládék iránt, annak egyébként is érdemes itt szétnézni!


*Kis technikai segítség: bármely weboldalon ctrl+”F” –t nyomva, a megnyíló kis ablakba be kell írni a keresett szót, aztán ha van ilyen az oldalon, a le-fel nyilakkal oda ugrik az ablak.

Rendezés:
2.330 Ft
Raktáron

Most megtudhatjuk, hogy Kuba nem csak a szivarban és a rumban tud különleges alapanyagot felmutatni, hanem kakaóbabban is!

A csokoládéban fűszeres ízeket - kis medvecukros villanásokkal, nagyon enyhe bors aromákat érezhetünk, hosszú lecsengéssel.

 

4.390 Ft
Raktáron

A Pralus hihetetlenül finom forró csokoládét is készít! Természetesen nem azt az édes, pudingos anyagot kell elképzelni, amit (sajnos) sokan forró csokinak gondolnak, hanem a finom aromákat komplexen tartalmazó kakaóitalt!

Ez nem csak a mi személyes kedvencünk, hanem mások által is elismert és díjazott, igazi Pralus termék.

2.330 Ft
Jelenleg nincs készleten!

Az indonéziai Jáván terem ez a criollo variáns amiből a csokoládé készül. Az egyedi aromaprofilját a sziget teroir-jának, valamint a helyben szokásos fermentációnak és a szárításnak köszönheti. Ezekhez a páratlan adottságokhoz járul Francois Pralus csokoládékészítő mester tudása, így elfogultságmentesen állíthatjuk, hogy egy csodálatos csokoládé született!

A criollo fajtának megfelelően friss, élénk aroma, kicsit édes-mézes, kicsit "fás". Enyhe savasság, egy kis füstösség. Nagyszerű összhang az ízekben.

2.330 Ft
Raktáron

Ez a csokoládé a Pralus saját madagaszkári ültetvényéről származó kakaóbabból készül. A 100%-os tartalom senkit ne ijesszen meg, egy kifinomult, franciásan könnyed csokoládéval találkozhat. A csokoládé bio minősítésű.

   

2.330 Ft
Raktáron

Ez a csokoládé a Pralus saját madagaszkári ültetvényéről származó kakaóbabból készül. Kósoláskor friss (sárga)gyümölcsösség, kis savasság érezhető, továbbá criollos krémesség.
A csokoládé bio minősítésű.

   

2.330 Ft
Raktáron

Dominika az egyik legnagyobb organikus kakaóbab termelő. Mindhárom fő kakaóbab típus (criollo, foreastero, trinitario) megterem itt. Kóstoláskor fűszeres, gyümölcsös, lágy tanninos, enyhe fás aromákat érezhetünk, hosszú lecsengéssel.

 

2.330 Ft
Raktáron

Sao Thomé és Principe, két kis sziget Afrikától nyugatra. Kitűnő termőhely, így talán ezért is terem itt ilyen kíváló kakaóbab a még kissé alábecsült forastero fajtából is. A minőségi csokoládékat ismerők talán találkoztak már Claudio Corallo nevével, aki szintén itt termeszti a kakaóját (+kávéját) és helyben is készíti el csokoládéit.

A helyiek igyekeznek megtartani a magas minőséget az itteni fajták genetikai tisztaságának megörzésével, ezért nem is lehet egy lapon említeni az Elefántcsontpart tömegtermeléséből származó kakaóival. Egyébként hasonló jó minőséget kaphatunk Ghána és Kongó egyes ültetvényeiről is.

Friss, intenzív kakaó, kis füstösség, ásványosság, füszeresség és csonthéjas gyümölcs aromák, enyhe savassággal a végén.

2.330 Ft
Raktáron
Tanzániai kakaóbabból készült 75%-os étcsokoládé.
2.330 Ft
Raktáron

Ez a Pralus csokoládé trinitario kakaó fajtából készül, amit Barloventoban termesztenek. A venezuelai kakaó általában magas minőségű és ez jelen esetben is így van.

Kóstolva enyhén édeskés, erőteljes virágos, florális, hosszú lecsengésű aromák jelentkeznek. Trinitario, de inkább criollos ízjegyek.