AKESSON'S - Brazil 55% Dark milk
Katt rá a felnagyításhoz
|
Elérhetőség: |
Jelenleg nincs készleten! |
|
Új Akesson's tábla érkezett hozzánk a Bahia-ban lévő történelmi Fazenda Sempre Firme ültetvényről. Ez a 120 hektáros ültetvény a Mata Atlantica közepén található, amely a világ legnagyobb természetes növénytakarójával rendelkező Erdőség. A Fazenda Sempre Firme Ültetvény maga a Paradicsom, a Bahia térség glóriájaként emlegetik. A csokoládé pedig, ami ezekből a kakaóbabokból készül gyengéden földes, fás ízeivel az őszre emlékeztet némi dohányos ízzel és a helyi "Pitanga" gyümölcs ízével. Ezek a csokoládéjegyek a legjobbak egy Dark Milk csokoládé készítéséhez.
Díjak:
2016. Great Taste Award - arany, 1 csillag
2016. Academy of Chocolate - bronz
Kakaótartalom: |
55% |
Súly: |
60g |
Származási ország: |
Franciaország |
Termőterület: |
Brazília |
Csomagolás méret: |
10,5x10,5x1 cm |
|
1.760 Ft
Raktáron
100% Criollo Ambolikapiky ültetvény - Madagascar
A Sambirano völgyben Ambanja városhoz közel Madagascar észak-nyugati részén található Bertil Akesson mintegy 2000 hektáros birtoka, melyen több kisebb ültetvény található, többek között az Ambolikapiky.
Ezen a farmon 1920 óta termesztik a világhírű aromás kakaóbabot, melyet jónéhány mesterszakács és csokoládékészítő használ szerte a világon. A mintegy 300 tonna trinitario bab mellett évente 2 tonna Criollo babot is szüretelnek. Nagyon intenzív ízek jellemzik a babot, édes, savanykás, kellemes gyümölcsösséggel, citrusos és vörösáfonyás ízjegyekkel.
Díja:
2015 Academy of Chocolate Best Dark Chocolate Bean to Bar over 80% kategóriában - Arany
2014 Great Taste Award - Arany
2014 Internationa Chocolate Awards, Best Bar over 85% - Arany
|
|
|
1.760 Ft
Raktáron
75% Criollo Ambolikapiky
A Sambirano völgyben Ambanja városhoz közel, Madagascar észak-nyugati részén található Bertil Akesson mintegy 2000 hektáros birtoka, melyen több kisebb ültetvény található, többek között az Ambolikapiky.
Ezen a farmon 1920 óta termesztik a világhírű aromás kakaóbabot, melyet jónéhány mesterszakács és csokoládékészítő használ szerte a világon. A mintegy 300 tonna trinitario bab mellett évente 2 tonna Criollo babot is szüretelnek. Nagyon intenzív ízek jellemzik a babot, édes, savanykás, kellemes gyümölcsösséggel, citrusos és vörösáfonyás ízjegyekkel.
Díjai:
2015 Academy of Chocolate Bean to Bar kategóriában - Arany
2014 Great Taste Awards - Arany
2013 Academy of Chocolate Best Dark Bar - Ezüst
2011 Academy of Chocolate Best Dark Barr - Ezüst
|
|
|
1.760 Ft
Raktáron
75% Forastero - Fazenda Sempre Firme - Brazil
2009 áprilisában, Bertil Akesson és brazil partnere, Dr. Angelo Calmon de Spa megvásárolták a Bahiaban lévő történelmi Fazenda Sempre Firme ültetvényt. Ez a 120 hektáros ültetvény a Mata Atlantica közepén található, amely a világ legnagyobb természetes növénytakarójával rendelkező erdősége. A Fazenda Sempre Firme ültetvény maga a Paradicsom, a Bahia térség glóriájaként emlegetik. A csokoládé pedig, amely ezekből a kakaóbabokból készül, gyengéden földes, fás ízeivel az őszre emlékeztet, némi dohányos ízzel és a helyi "Pitanga" gyümölcs ízével.
Díjai:
2014 Great Taste Award - Arany, 3csillag
2011 Academy of Chocolate, Best Dark Bar - Arany
|
|