A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Rendben

AKESSON'S

Bertil Akesson svéd származású kozmopolita, aki a minőségi kézműves csokoládékészítés szenvedélyes szerelmese. Nemcsak szereti, de jól is csinálja. Ezt kellően alátámasztja a sok nemzetközi díj, mellyel csokoládéi büszkélkedhetnek. Mi is büszkék vagyunk rá, hogy kínálhatjuk őket.

Rendezés:
1.680 Ft
Raktáron
45% Milk Chocolate with Fleur de Sel & Coconut Blossom Sugar
 
Mintegy 8000 kakaófa van a cca 7 hektáros területen Melaya körzetben, a sziget nyugati részén. 
Elsőként Európában Bertil  Akesson  készített csokoládét Balin termő kakaóbabból. Erre a táblára férfias kesernyésség és fűszeres jegyek a jellemzőek, mely a kókuszvirágból kinyert természetes cukorral karamellessé változik. A kókuszvirág cukor háromszor alacsonyabb glikémiás indexű a finomítatlan nyárscukorral összevetve, így ez a csokoládé a Bali tengeri sóvirággal ízesítve nemcsak innovatív, de fenséges és egészséges is.
 
Djíak:
2015 Academy of Chocolate Best Flavoured Milk Chocolate Bar kategóriában - Arany
1.680 Ft
Raktáron
75% Trinitario Sukrama Farms - Bali
 
Mintegy 8000 kakaófa van a cca 7 hektáros területen Melaya körzetben, a sziget nyugati részén. 
Elsőként Európában Bertil  Akesson  készített csokoládét Balin termő kakaóbabból. Erre a táblára férfias kesernyésség és fűszeres jegyek a jellemzőek.
 
Díjak:
2015 Academy of Chocolate Bean to bar kategóriában - Ezüst
2014 Great Taste Awards - 2 csillag
2014 International Chocolate Award, Best Dark Bar - bronz
1.680 Ft
Raktáron

Új Akesson's tábla érkezett hozzánk a Bahia-ban lévő történelmi Fazenda Sempre Firme ültetvényről. Ez a 120 hektáros ültetvény a Mata Atlantica közepén található, amely a világ legnagyobb természetes növénytakarójával rendelkező Erdőség. A Fazenda Sempre Firme Ültetvény maga a Paradicsom, a Bahia térség glóriájaként emlegetik. A csokoládé pedig, ami ezekből a kakaóbabokból készül gyengéden földes, fás ízeivel az őszre emlékeztet némi dohányos ízzel és a helyi "Pitanga" gyümölcs ízével. Ezek a csokoládéjegyek a legjobbak egy Dark Milk csokoládé készítéséhez.

Díjak: 

2016. Great Taste Award - arany, 1 csillag

2016. Academy of Chocolate - bronz

 

1.680 Ft
Raktáron
75% Forastero - Fazenda Sempre Firme - Brazil
2009 áprilisában, Bertil  Akesson  és brazil partnere, Dr. Angelo Calmon de Spa megvásárolták a Bahiaban lévő történelmi Fazenda Sempre Firme ültetvényt. Ez a 120 hektáros ültetvény a Mata Atlantica közepén található, amely a világ legnagyobb természetes növénytakarójával rendelkező erdősége. A Fazenda Sempre Firme ültetvény maga a Paradicsom, a Bahia térség glóriájaként emlegetik. A csokoládé pedig, amely ezekből a kakaóbabokból készül, gyengéden földes, fás ízeivel az őszre emlékeztet, némi dohányos ízzel és a helyi "Pitanga" gyümölcs ízével.
 
Díjai:
2014 Great Taste Award - Arany, 3csillag
2011 Academy of Chocolate, Best Dark Bar - Arany
1.680 Ft
Raktáron
75% Forastero & Coffee Nibs
 
2009 áprilisában, Bertil Akesson és Brazil partnere, Dr. Angelo Calmon de Spa megvásárolták a Bahiaban lévő történelmi Fazenda Sempre Firme ültetvényt. Ez a 120 hektáros ültetvény a Mata Atlantica közepén található, amely a világ legnagyobb természetes növénytakarójával rendelkező erdősége. A Fazenda Sempre Firme ültetvény maga a Paradicsom, a Bahia térség glóriájaként emlegetik. A csokoládé pedig, amely ezekből a kakaóbabokból készül, gyengéden földes, fás ízeivel az őszre emlékeztet, némi dohányos ízzel és a helyi "Pitanga" gyümölcs ízével. Tökéletes párosítás a mézes, malátás, juharszirup ízjegyeit hordozó, szintén ott termett brazil bourbon kávészemekkel.
 
Díjak:
2015 Academy of Chocolate Best Flavoured Dark Chocolate Bar kategóriában -Bronz
1.680 Ft
Jelenleg nincs készleten!
100% Criollo Ambolikapiky ültetvény - Madagascar
 
A Sambirano völgyben Ambanja városhoz közel Madagascar észak-nyugati részén található Bertil  Akesson  mintegy 2000 hektáros birtoka, melyen több kisebb ültetvény található, többek között az Ambolikapiky.
 
Ezen a farmon 1920 óta termesztik a világhírű aromás kakaóbabot, melyet jónéhány mesterszakács és csokoládékészítő használ szerte a világon. A mintegy 300 tonna trinitario bab mellett évente 2 tonna Criollo babot is szüretelnek. Nagyon intenzív ízek jellemzik a babot, édes, savanykás, kellemes gyümölcsösséggel, citrusos és vörösáfonyás ízjegyekkel.
 
Díja:
2015 Academy of Chocolate Best Dark Chocolate Bean to Bar over 80% kategóriában - Arany  

2014 Great Taste Award -  Arany

2014 Internationa Chocolate Awards, Best Bar over 85% - Arany
1.680 Ft
Jelenleg nincs készleten!
75% Criollo Ambolikapiky
A Sambirano völgyben Ambanja városhoz közel, Madagascar észak-nyugati részén található Bertil  Akesson  mintegy 2000 hektáros birtoka, melyen több kisebb ültetvény található, többek között az Ambolikapiky.
 
Ezen a farmon 1920 óta termesztik a világhírű aromás kakaóbabot, melyet jónéhány mesterszakács és csokoládékészítő használ szerte a világon. A mintegy 300 tonna trinitario bab mellett évente 2 tonna Criollo babot is szüretelnek. Nagyon intenzív ízek jellemzik a babot, édes, savanykás, kellemes gyümölcsösséggel, citrusos és vörösáfonyás ízjegyekkel.
 
Díjai:
2015 Academy of Chocolate Bean to Bar kategóriában - Arany
2014 Great Taste Awards - Arany
2013 Academy of Chocolate  Best Dark Bar - Ezüst
2011 Academy of Chocolate Best Dark Barr - Ezüst
1.680 Ft
Jelenleg nincs készleten!
75% Trinitario & "Wild" Voatsiperifery pepper
 
A Sambirano völgyben Ambanja városhoz közel Madagascar észak-nyugati részén található Bertil  Akesson  mintegy 2000 hektáros birtoka, melyen több kisebb ültetvény található, többek között az Ambolikapiky.
 
Ezen a farmon 1920 óta termesztik a világhírű aromás kakaóbabot, melyet jónéhány mesterszakács és csokoládékészítő használ szerte a világon. Évente mintegy 300 tonna trinitario szüretelnek. Nagyon intenzív ízek jellemzik a babot, édes, savanykás, kellemes gyümölcsösséggel, citrusos és vörösáfonyás ízjegyekkel. Ezt kombinálták a világ legfinomabb vadborsával, melynek földes, fás, virágos ízjegyei remekül kiegészítik a bab adta gyümölcsösséget.
 
Díjai:
2015 Academy of Chocolate Best Flavoured Dark Chocolate Bar kategóriában - Arany
2014 Great Taste 2csillag
2014 International Chocolatate Award - Arany
2013 Academy of Chocolate - Arany
2012 International Chocolate  Best Organic Bar - Arany
2012 Internation Chocolate Awards, Best flavored dark bar.
Kosár
0 árucikk
PayPal!

INGYENES ÁTVÉTEL
Nagykereskedelem